1/13
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Το σχολείο μας βρίσκεται στην περιοχή Μετέωρα του Δήμου Παύλου Μελά. Ιδρύθηκε το 1984 και από το 1987 στεγάζεται σε κτίριο, στην κορυφή ενός λόφου με θέα το Θερμαϊκό κόλπο. Λειτουργεί μόνο σε πρωινή βάρδια.
 

Εφαρμογή της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς
Μετά την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και στην προσπάθειά μας να σταθούμε αρωγοί σε σας και τους μαθητές μας, ξεκινούμε την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ως τον πιο πρόσφορο τρόπο για τη διατήρηση της επαφής των μαθητών μας με τη μαθησιακή διαδικασία, τη γνώση και τη μάθηση, χωρίς αυτό να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.
Όλες αυτές τις ημέρες που το σχολείο είναι κλειστό, εμείς οι καθηγητές εργαζόμαστε για τη δημιουργία ψηφιακών τάξεων για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων και οδηγιών προγράμματος διδασκαλίας.
Όμως όπως σας έχουμε ενημερώσει, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσα από την ιστοσελίδα μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλοι οι μαθητές/τριες να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο (https://register.sch.gr/students/). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης : https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=2956 & https://e-me.edu.gr
(θα λάβετε πρόσκληση από τους καθηγητές αύριο)

Όσοι λοιπόν από σας δεν έχετε κάνει ακόμη την εγγραφή του παιδιού σας στο ΠΣΔ παρακαλούμε να το κάνετε άμεσα. Παραθέτουμε οδηγίες για όσους τις χρειάζονται:

Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα: 1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/. 2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email). 3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του. 4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής. 5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει: i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο. ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική. iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του. 6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού. 7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός. 8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ. 9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί. 10. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής. Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019. https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

Αγαπητοί γονείς

σήμερα 20/3/2020 στείλαμε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που μας είχατε δηλώσει αριθμό μητρώου μαθητή για την εγγραφή του παιδιού σας στο ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ , ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αν δε λάβατε e-mail με αριθμό μητρώου μαθητή, παρακαλώ στείλτε το σωστό e-mail σας στο σχολείο μέσω

ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άμεσα

Ενημέρωση για ΕΔΕΑΥ

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την έναρξη της λειτουργίας της Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) στο σχολείο φοίτησης του παιδιού σας.

Η ΕΔΕΑΥ (ιδρυθείσα με βάση το άρθρο 39 παρ. 4 του Ν. 4115/2013) αποτελεί ένα νέο καινοτόμο θεσμό με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.

 Ο στόχος του προσωπικού της ΕΔΕΑΥ είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις και η υποστήριξη του σχολείου στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων (δυσκολία μάθησης ή/και συμπεριφοράς) στην εκπαίδευση.

Είναι αυτονόητο ότι για οποιοδήποτε ζήτημα ενημερωθεί η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός, είτε υγείας είτε οικογενειακό, ισχύει το απόρρητο, που διασφαλίζεται από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.

Προκειμένου η κα Καπατζιά Αναστασία (Ψυχολόγος) και η κα Χύτα Ζωή (Κοινωνική Λειτουργός) να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές που το έχουν ανάγκη και το επιθυμούν, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από τον γονέα του/της  μαθητή/τριας να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεται τη συνεργασία.

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα δέχονται γονείς και μαθητές κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες 8:00 – 12:30.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου 2310619718 για να κλείσετε μια συνάντηση.

Με εκτίμηση,

      Η Διευθύντρια                                                         Η Ψυχολόγος                                                                                                           Σύβακα Τριανταφυλλιά                                           Καπατζιά Αναστασία

                                                                                            

                                                                                   Η Κοινωνική Λειτουργός

                                                                                            Χύτα Ζωή

Παρακαλούνται οι  ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση 

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με τρεις Ευρωπαϊκές  Ετικέτες Ποιότητας για την τελειότητα των εργασιών των μαθητών και καθηγητών μας στα εξής έργα eTwinning:1. "Twinfeuill'ton : amours et préjugés de jadis à nos jours", 2. "#ASEFClassNet Teens Actions for Change" και 3. "Vol 2070: Ouvrons les portes du futur". Αυτό σημαίνει πως  οι εργασίες μας, οι εργασίες  των μαθητών και του σχολείου μας έχουν αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έργα υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2018-2019 με ομάδες μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου μας.

    Συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας!

vol
asef.change
twinfeuilleton
Show More

Στο σχολείο μας απονεμήθηκαν τρεις εθνικές ετικέτες ποιότητας για τα eTwinning έργα:

1.Twinfeuill'ton : amours et préjugés de jadis à nos jours. 

2.Vol 2070 : ouvrons les portes du futur

3.#ASEFClassNet Teens Actions for Change  

71692634_2575495845820621_76442081380228
71655459_2575495462487326_32208687406063
72398655_2583590118344527_96578241794618
71960504_2378201935611229_11978768113299
72482289_2378201712277918_87616841580040
72769858_2583590535011152_59168302135005
Show More

Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να φέρουν στον σχολείο συμπληρωμένη την παρακάτω δήλωση

(Δήλωση επιθυμίας εισαγωγής σε τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας) 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Wix Facebook page

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας στο εξής θα παραβρίσκονται κάθε Τετάρτη και ώρες

8:00-12:30 η κ. Αναστασία Καπατζιά ψυχολόγος  και η κ. Χύτα Ζωή, κοινωνική λειτουργός  για τη στήριξη των μαθητών μας και την αντιμετώπιση προβλημάτων εκπαίδευσης  και προσαρμογής τους στο σχολικό περιβάλλον. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συζητούν με τις επαγγελματίες υγείας είτε σε ομαδικές συναντήσεις – παρεμβάσεις μέσα στην τάξη είτε ατομικά μετά από προγραμματισμό της συνάντησης.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην διεύθυνση του σχολείου ή στον/στην υπεύθυνο/-η του τμήματος ένταξης

Ενημερωτικό Σημείωμα από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Ενημέρωση για τις απουσίες

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις απουσίες των μαθητών και τα όρια .... (η συνέχεια εδώ)

Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2017-18 υλοποιήθηκαν τα εξής έργα eTwinning:

1.European Day of Languages

2.H.E.A.L.T.H ϕ life

3.Twinsketches: notre monde en scène/s

4.WORLDWIDE LOVE AND PEACE

5.Les ambassadeurs de l’UNESCO : Mon patrimoine, mon identité !

6.Our school, our city and the world around us..

7.Fly me to the Moon

8. Φύση και Αρμονία

9.Music and art to think peace

10. Zero- waste lifestyles

11. Vis mig dit fuglehus/Show me your birdhouse

12. Mos@ic: Together we are beautiful

Μάλιστα, το σχολείο μας στο πλαίσιο αυτών των έργων επισκέφτηκε σχολεία της Κύπρου.

4th Junior High School of Polichni : Our activities

Erasmus+ KA1 

Το σχολείο  μας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA1  με τίτλο «Δικαίωμα στη συνεκπαίδευση: μαζί είναι καλύτερα», από 1-7-2018 έως 30-6-2020 με  σκοπό το σχεδιασμό της συνεκπαίδευσης  όλων των μαθητών  του σχολείου, όπου όλοι θα συμβιώνουν αρμονικά, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα και αντιμετωπίζοντάς την ως πρόκληση και πηγή εμπλουτισμού του πολιτισμού μας, υλοποίησε τρεις κινητικότητες:

1η κινητικότητα στη Φιλανδία,

2η στην Ισπανία : https://youtu.be/TpUkqRPlJiU

και 3η στην Ισλανδία: https://youtu.be/8TY1ws5TTMI

Το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης είναι ένα από τα 50 σχολεία πανελλαδικά που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eduweb με μαθητές του σχολείου
Οι μαθητές θα αποκτήσουν Ψηφιακές Δεξιότητες και Ικανότητες και θα εκπαιδεύσουν τα ενήλικα μέλη της οικογένειας τους…

http://eduweb-project.eu/index.php/gr/

NEO

safe_image.png

ASEF ClassNet

 

Το ASEF (Asia-Europe Foundation) Classroom Network (ASEF ClassNet) προωθεί τις συνεργασίες μεταξύ καθηγητών και μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ασία και την Ευρώπη αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της τεχνολογίας για την εκπαίδευση. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.400 εκπαιδευτικοί από 45 χώρες εταίρους του ASEM εντάχθηκαν στο Δίκτυο Τάξεων ASEF. Επιπλέον, περισσότεροι από 32.000 μαθητές έχουν συμμετάσχει σε 398 σχολικές συνεργασίες από το 2001.

ΟSOS

Το ευρωπαϊκό έργο Η2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»), έχει σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για το «Ανοιχτό σχολείο». Αντικείμενο του έργου είναι η προετοιμασία της εισαγωγής της καινοτομίας του «Ανοιχτού σχολείου»,  με βασικό άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.Στο έργο συμμετέχουν 21 φορείς (υπουργεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μουσεία, σχολεία, κ.ά.) από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Εθνικός συντονιστής για την Ελλάδα είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη σχολική χρονιά..

42410883_733721876977475_337428623943480

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα EduWeb παρακαλούμε να συμπληρώσουν το παρακάτω σύντομο ερωτηματολόγιο 

2015 - Σελίδα 4ου Γυμνασίου Πολίχνης

  • w-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now