4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
4o GYMNASIO POLICHNIS
Ακούγομαι – εκφράζομαι – συμμετέχω σε ένα σχολείο που μας σέβεται και μας υπολογίζει
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Το σχολείο μας βρίσκεται στην περιοχή Μετέωρα του Δήμου Παύλου Μελά. Ιδρύθηκε το 1984 και από το 1987 στεγάζεται σε κτίριο, στην κορυφή ενός λόφου με θέα το Θερμαϊκό κόλπο. Λειτουργεί μόνο σε πρωινή βάρδια.
Διεύθυνση: Αρχή Κηφισίας
Τηλέφωνο: 2310619718
Email: mail@4gym-polichn.thess.sch.gr
Η επιτροπη για την επιλογή τουριστικού γραφείου για την 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ ταξης του σχολείου στην Κερκυρα, αφού έλαβε υπόψη τις προσφορές που κατατέθηκαν στο σχολείο, επέλεξε ως προσφορότερη αυτήν του GASSI HOLIDAYS
Η επιτροπη για την επιλογή τουριστικού γραφείου για την 3ημερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ ταξης του σχολείου στην Αθήνα, αφού έλαβε υπόψη τις προσφορές που κατατέθηκαν στο σχολείο, επέλεξε ως προσφορότερη αυτήν του HERODOTUS TRAVEL.
3os Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Καινοτομίας
Το Εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον 3ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Καινοτομίας με θέμα «Σχεδιάζω και προτείνω καινοτόμες ιδέες και προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμαθητών/συμμαθητριών μου με αναπηρία».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Λυκείου-Γυμνασίου της Ελλάδας και της Κύπρου, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
Σας παρακαλούμε να κοινοποιηθεί στα Γενικά/Επαγγελματικά Λύκεια και στα Γυμνάσια της αρμοδιότητάς σας.
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στο παρακάτω σύνδεσμο, μέχρι την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024.
Ενημέρωση για ΕΔΕΑΥ
Αγαπητοί γονείς,
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την έναρξη της λειτουργίας της Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) στο σχολείο φοίτησης του παιδιού σας.
Η ΕΔΕΑΥ (ιδρυθείσα με βάση το άρθρο 39 παρ. 4 του Ν. 4115/2013) αποτελεί ένα νέο καινοτόμο θεσμό με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.
Ο στόχος του προσωπικού της ΕΔΕΑΥ είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις και η υποστήριξη του σχολείου στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων (δυσκολία μάθησης ή/και συμπεριφοράς) στην εκπαίδευση.
Είναι αυτονόητο ότι για οποιοδήποτε ζήτημα ενημερωθεί η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός, είτε υγείας είτε οικογενειακό, ισχύει το απόρρητο, που διασφαλίζεται από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.
Προκειμένου η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές που το έχουν ανάγκη και το επιθυμούν, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από τον γονέα του/της μαθητή/τριας να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεται τη συνεργασία.
Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα δέχονται γονείς και μαθητές κάθε Πέμπτη.
Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου 2310619718 για να κλείσετε μια συνάντηση.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση
Gold Awards
Ανταλλαγή καλών πρακτικών: "Teens Actions for Change(TeACH)", το έργο τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ASEF ClassnNet Collaboration 2019. Οι μαθητές και καθηγητές από την Ασία και την Ευρώπη που συμμετείχαν, δεσμεύτηκαν, συνεργάστηκαν και ανέλαβαν δράση για να στηρίξουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης! Στο έργο συνεργάστηκαν μαθητές από την Πορτογαλία, την Ινδία, το Βιετνάμ, τη Βουλγαρία και το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης.
#ASEFClassNet15
Gold Award
Χρυσό βραβείο στο σχολείο μας με το έργο:"Postcards from the Edge” . Συμμετείχαν σχολεία απο την Ινδία, την Ινδονησία, Μαλαισία, Αυστραλία, Βιετνάμ, Φιλανδία, Ολλανδία και το σχολείο μας.
Coordinator: Mrs Juliette BENTLEY (Australia). Πρόκειται για ένα ταξίδι γραφής μέσα από χειρόγραφες κάρτες που ανταλλάσσονταν ανάμεσα σε σχολεία της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας. Μέσα από τις κάρτες οι μαθητές μάθαιναν για την ιστορία και την κουλτούρα άλλων λαών. Η απονομή του χρυσού Βραβείου έγινε στο Τόκυο από το ίδρυμα ASEF (Asia-Europe Foundation). Το Βραβείο παρέλαβε η συντονίστρια του έργου κ. Juliette Bentley.
Το σχολείο μας κατέκτησε τον τίτλο σχολείου eTwinning
Τι είναι η Ετικέτα Σχολείου eTwinning;
Τα Σχολεία eTwinning καταδεικνύουν με υποδειγματικό τρόπο πώς ολόκληρα σχολεία μπορούν να ωφεληθούν από το eTwinning. Προάγουν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινότητα και συνιστούν πρότυπο για άλλα σχολεία. Τα Σχολεία eTwinning: Αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης. Χαίρουν υψηλής προβολής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν την Ετικέτα eTwinning που απέσπασαν στο διαφημιστικό και ενημερωτικό τους υλικό. Αναγνωρίζονται ως ηγέτες στην/στις:
Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με προσωπικό και μαθητές
Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων Erasmus
Erasmus+ project KA1 : Δικαίωμα στη συνεκπαίδευση : μαζί είναι καλύτερα -
The right for inclusion : together is better
Υλοποιήσαμε το έργο αυτό διότι ως εκπαιδευτικοί θελήσαμε να ανταποκριθούμε στα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα και στα ζητήματα διαχείρισης της νέας σχολικής πραγματικότητας (αποτελεσματική ένταξη ευπαθών ομάδων, μαθητές με διαφορετικές αφετηρίες & διαφορετικό πολιτισμικό κεφάλαιο), να σχεδιάσουμε μια νέα εσωτερική εκπαιδευτική πολιτική με συνεκπαίδευση, άνοιγμα διαπολιτισμικού διαλόγου, σχεδιασμό πρακτικών ενδυνάμωσης των διαπροσωπικών σχέσεων, προώθηση μιας διαπολιτισμικής κουλτούρας συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς. Επιπλέον, επικοινωνήσαμε και αλληλεπιδράσαμε με ευρωπαίους εταίρους, έτσι ώστε να προετοιμάζουμε ενεργούς ευρωπαίους πολίτες που θα εργάζονται και θα συμβιώνουν αρμονικά και ειρηνικά αποφεύγοντας συγκρούσεις, στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής Ευρώπης.
Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τομείς του φιλανδικού, ισπανικού & ισλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος. Παρατήρησαν παραδείγματα διδακτικών πρακτικών σε σχολεία στην Φιλανδία, Ισπανία, Ισλανδία. Συμμετείχαν σε σεμινάρια & εργαστήρια σχετικά με εκπαιδευτικές & πολιτιστικές πτυχές των κοινωνιών. Συμμετείχαν σε field projects σε χώρους φυσικής, ιστορικής & πολιτιστικής σπουδαιότητας. Επίσης, συμμετείχαν σε Βιωματικά εργαστήρια για εξάσκηση των δημιουργικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων & τη δημιουργία δικών τους τεχνουργημάτων για τη μάθηση, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την Ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης & τις στρατηγικές διάδοσης, δικτύωσης & ανάπτυξης συνεργασιών, συζήτησαν για την ανάπτυξη διαδικτυακής κοινότητας των συμμετεχόντων σχετικά με την εκπαίδευση.
Το σχολείο μας βραβεύθηκε με τρεις Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για την τελειότητα των εργασιών των μαθητών και καθηγητών μας στα εξής έργα eTwinning:1. "Twinfeuill'ton : amours et préjugés de jadis à nos jours", 2. "#ASEFClassNet Teens Actions for Change" και 3. "Vol 2070: Ouvrons les portes du futur". Αυτό σημαίνει πως οι εργασίες μας, οι εργασίες των μαθητών και του σχολείου μας έχουν αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έργα υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2018-2019 με ομάδες μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου μας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας!
Στο σχολείο μας απονεμήθηκαν τρεις εθνικές ετικέτες
ποιότητας για τα eTwinning έργα:
1.Twinfeuill'ton : amours et préjugés de jadis à nos jours
2.Vol 2070 : ouvrons les portes du futur
3.#ASEFClassNet Teens Actions for Change
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ενημέρωση για τις απουσίες
Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις απουσίες των μαθητών και τα όρια .... (η συνέχεια εδώ)
Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία
Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2017-18 υλοποιήθηκαν τα εξής έργα eTwinning:
1.European Day of Languages
3.Twinsketches: notre monde en scène/s
5.Les ambassadeurs de l’UNESCO : Mon patrimoine, mon identité !
6.Our school, our city and the world around us..
8. Φύση και Αρμονία
9.Music and art to think peace
11. Vis mig dit fuglehus/Show me your birdhouse
12. Mos@ic: Together we are beautiful
Μάλιστα, το σχολείο μας στο πλαίσιο αυτών των έργων επισκέφτηκε σχολεία της Κύπρου.
Erasmus+ KA1
Το σχολείο μας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο «Δικαίωμα στη συνεκπαίδευση: μαζί είναι καλύτερα», από 1-7-2018 έως 30-6-2020 με σκοπό το σχεδιασμό της συνεκπαίδευσης όλων των μαθητών του σχολείου, όπου όλοι θα συμβιώνουν αρμονικά, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα και αντιμετωπίζοντάς την ως πρόκληση και πηγή εμπλουτισμού του πολιτισμού μας, υλοποίησε τρεις κινητικότητες:
1η κινητικότητα στη Φιλανδία,
2η στην Ισπανία : https://youtu.be/TpUkqRPlJiU
και 3η στην Ισλανδία: https://youtu.be/8TY1ws5TTMI
Το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης είναι ένα από τα 50 σχολεία πανελλαδικά που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eduweb με μαθητές του σχολείου
Οι μαθητές θα αποκτήσουν Ψηφιακές Δεξιότητες και Ικανότητες και θα εκπαιδεύσουν τα ενήλικα μέλη της οικογένειας τους…
ASEF ClassNet
Το ASEF (Asia-Europe Foundation) Classroom Network (ASEF ClassNet) προωθεί τις συνεργασίες μεταξύ καθηγητών και μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ασία και την Ευρώπη αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της τεχνολογίας για την εκπαίδευση. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.400 εκπαιδευτικοί από 45 χώρες εταίρους του ASEM εντάχθηκαν στο Δίκτυο Τάξεων ASEF. Επιπλέον, περισσότεροι από 32.000 μαθητές έχουν συμμετάσχει σε 398 σχολικές συνεργασίες από το 2001.
ΟSOS
Το ευρωπαϊκό έργο Η2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»), έχει σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για το «Ανοιχτό σχολείο». Αντικείμενο του έργου είναι η προετοιμασία της εισαγωγής της καινοτομίας του «Ανοιχτού σχολείου», με βασικό άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.Στο έργο συμμετέχουν 21 φορείς (υπουργεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μουσεία, σχολεία, κ.ά.) από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Εθνικός συντονιστής για την Ελλάδα είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη σχολική χρονιά..
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα EduWeb παρακαλούμε να συμπληρώσουν το παρακάτω σύντομο ερωτηματολόγιο